Πετικιδης Επιπλα

Όταν το Μεράκι Συναντά την Ποιότητα

Πετικίδης Έπιπλα: Όταν το Μεράκι Συναντά την Ποιότητα

Λίγο πριν το 1950, ο Ευστράτιος Πετικίδης άρχισε να ασχολείται με την επιπλοποιία. Με μεράκι κι αγάπη για το έπιπλο άρχισε να κατασκευάζει έπιπλα, ντουλάπια και οτιδήποτε ξύλινο κάνοντας τα σπίτια της Κορινθίας πιο ζεστά.

Με το ξυλουργείο κατάφερε τις δύσκολες εποχές του ’50 και του ’60 να μεγαλώσει τους δύο του γιούς. Ο κόσμος τον εμπιστευόταν γιατί απλά ήταν καλός μάστορας. Τη τέχνη αυτή τη μετέδωσε και στην επόμενη γενιά, στον γιό του Παναγιώτη.

Τη δεκαετία του ΄70 πατέρας και γιός κατασκευάζουν έπιπλα με την τεχνογνωσία του πατέρα και τη φρεσκάδα του γιού. Το 1980 μαζί με τον ερχομό και της δεύτερης κόρης του Παναγιώτη φτιάχτηκε το μαγαζί ορόσημο στην Κόρινθο στην περιοχή του Συνοικισμού.

Από το Ταπεινό Ξυλουργείο στο Πρώτο Κατάστημα

Στο κατάστημα των 2 ορόφων υπήρχαν έπιπλα ποιότητας με την υπογραφή ΠΕΤΙΚΙΔΗ ενώ το υπόγειο παρέμενε ο χώρος κατασκευής των επίπλων. Κάπου στο τέλος της δεκαετίας του ’80 ο Ευστράτιος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και η επιχείρηση περνάει ολοκληρωτικά στον Παναγιώτη.

Με τη βοήθεια και την στήριξη της συζύγου του συνεχίζεται η ανοδική πορεία της επιχείρησης. Το 1993 η επιχείρηση επεκτείνεται σε ένα ακόμα τριώροφο κατάστημα στην ίδια περιοχή. Μεγάλη ποικιλία αλλά πάντα ποιοτικό έπιπλο λόγω της γνώσης στην κατασκευή του καλού επίπλου.

Αέρας Ανανέωσης με την Προσθήκη της Σοφίας

Το 2000, το ΕΠΙΠΛΟ ΠΕΤΙΚΙΔΗΣ αποκτά έναν ακόμα συνεργάτη. Ένα από τα δυο κορίτσια που έπαιζαν στο ξυλουργείο του παππού και του μπαμπά είναι έτοιμο για την συνέχεια της επιχείρησης. Η Σοφία επιστρέφει στην Κόρινθο μετά τις σπουδές της πάνω στην διακόσμηση και αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και με ειδικότητα στον σχεδιασμό επίπλου.

Η επιχείρηση εξακολουθεί να έχει τη τεχνογνωσία αλλά πλέον και φρέσκες ιδέες. Δίνει παροχές στον κάθε πελάτη, όπως η διαμόρφωση του χώρου τους και ειδικές κατασκευές εντελώς δωρεάν. Η εξέλιξη έρχεται το 2007 όταν είναι πια έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις στον Ισθμό

Σοφία Πετικίδη

Ένα σύγχρονο κατάστημα με εύκολη πρόσβαση και πάρκινγκ έκτασης 2000τμ. Στο κατάστημα αυτό είναι έντονη η αγάπη για το καλό έπιπλο που ο Ευστράτιος έχει μεταγγίσει και στις επόμενες γενιές αλλά και όλες οι τάσεις του σύγχρονου design στο έπιπλο και το διακοσμητικό.

Μοντέρνο & Κλασσικό Έπιπλο στην Κορινθία

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο 78ο χμ. Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στην περιοχή του Ισθμού θα βρείτε έπιπλα και ιδέες διακόσμησης σε κλασική αλλά και μοντέρνα μορφή. Στις συλλογές επίπλων περιλαμβάνονται κλασικές και μοντέρνες τραπεζαρίες, επιπλοσυνθέσεις, κρεβατοκάμαρες, κλασικό αλλά και μοντέρνο σαλόνι, πίνακες, καθρέπτες, λύσεις για το παιδικό/εφηβικό/φοιτητικό δωμάτιο, ταπετσαρίες, καρέκλες τραπεζαρίας & κουζίνας, υφάσματα επιπλώσεων αλλά και πλήθος από μικροέπιπλα για κάθε γωνιά του σπιτιού σας.

Υπηρεσία “Σχεδιάστε το Μόνοι σας”

Στο Έπιπλο Πετικίδης σας δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσετε μόνοι σας τα έπιπλα σας. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των σύγχρονων σχεδιαστικών προγραμμάτων, σας παρέχεται η δυνατότητα να φτιάξετε μόνοι σας την επίπλωση του χώρου σας, κάνοντας έτσι ακόμα πιο προσωποποιημένες τις αγορές από το κατάστημα.

Η δυνατότητα “σχεδιάστε το μόνοι σας” είναι ιδανική λύση τόσο για ιδιώτες που επιθυμούν να επιπλώσουν με ιδιαίτερη προσοχή το χώρο τους, όσο και για επαγγελματίες που επιθυμούν να προσαρμόσουν την ποιότητα και την καλαισθησία στον επαγγελματικό τους χώρο.

Συνεργασία Digital Bang – Επίπλου ΠΕΤΙΚΙΔΗΣ

Από το Νοέμβριο του 2014, οι χρήστες του internet έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του καταστήματος επίπλων Πετικίδης μέσα από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του. Κατά την επανασχεδίαση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απρόσκοπτη πρόσβαση από κάθε τύπο desktop ή mobile συσκευής.

Πλήθος φωτογραφιών φροντίζει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του επισκέπτη, να τον εμπνεύσει στη δημιουργία του οικογενειακού αλλά και επαγγελματικού του χώρου και να παρέχει διακοσμητικές λύσεις. Περισσότερες εκπλήξεις θα ακολουθήσουν σύντομα όπως η δυνατότητα online αγορών για επιλεγμένους κωδικούς προϊόντων.

Περιμένουμε τα σχόλια σας αλλά και ιδέες για το τί άλλο θα θέλατε να δείτε στην ιστοσελίδα του Επίπλου Πετικίδης.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Εμφάνιση όλων