Blog

Πώς να Βγάλω Λεφτά στο Internet από το Σπίτι μου και Γρήγορα!

Πώς να Βγάλω Λεφτά στο Internet από το Σπίτι μου και Γρήγορα!

Ένας πλήρης οδηγός με αναλυτικές πληροφορίες για το πώς να βγάλεις χρήματα από το σπίτι, χρησιμοποιώντας μόνο… το internet

Πριν από μερικά χρόνια μπορεί να ακουγόταν παράλογο για κάποιον το να βγάζει χρήματα από το διαδίκτυο.

Ωστόσο, πλέον για χιλιάδες πολίτες το internet αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το χρησιμοποιούν για να συμπληρώσουν τον μηνιαίο τους προϋπολογισμό και να κερδίσουν έξτρα χρήματα.

Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι μια ηλεκτρονική συσκευή (σταθερός υπολογιστής, laptop, tablet ή απλά ένα κινητό τηλέφωνο), μια αξιόπιστη σύνδεση στο internet και φυσικά όρεξη και μεράκι για δουλειά.

Με ποιους τρόπους μπορείς ωστόσο να βγάλεις χρήματα (εύκολα και γρήγορα) από το διαδίκτυο και να αποκτήσεις ένα εισόδημα δουλεύοντας από το σπίτι;

Ακολουθεί ένα πρακτικός και αναλυτικός οδηγός με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Blogging

Ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός και αποδοτικός τρόπος για να βγάλεις χρήματα στο διαδίκτυο είναι αδιαμφισβήτητα το blogging.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι απλά: δημιουργείς ένα blog (ή στα ελληνικά ιστολόγιο) δωρεάν, χρησιμοποιώντας μια από τις δεκάδες διαθέσιμες πλατφόρμες όπως το Blogger ή το WordPress και Wix.

Ανεβάζεις περιεχόμενο στο blog σου, όπως άρθρα, φωτογραφίες, προσωπικές ιστορίες ή προβληματισμούς και αφιερώνεις χρόνο ώστε να κάνεις το ιστολόγιο σου γνωστό και να προσελκύσεις αναγνώστες.

Ακολούθως, μπορείς να τοποθετήσεις διαφημίσεις μέσα στο blog σου και να αρχίζεις να κερδίζεις χρήματα κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται τα άρθρα σου και κάνει κλικ πάνω σε αυτές.

Όσο πιο δημοφιλές γίνεται το ιστολόγιο σου και όσο πιο πολλούς αναγνώστες προσελκύεις τόσο θα αυξάνονται και τα μηνιαία σου έσοδα.

Αρκεί να αναλογιστείς πως υπάρχουν bloggers που βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα απλά και μόνο από το ιστολόγιο τους.

Φυσικά για να το πετύχεις αυτό πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο και να επενδύσεις σε ποιοτικό και ελκυστικό περιεχόμενο, το οποίο θα είναι ενδιαφέρον για τους αναγνώστες.

Πούλησε αντικείμενα

Το να πουλήσεις πράγματα στο διαδίκτυο είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ.

Διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το e-Bay και το Amazon, σου επιτρέπουν να χτίσεις ένα δικό σου online κατάστημα και να αρχίζεις να πουλάς ό,τι βάζεις στο μυαλό σου.

Από παλιά ρούχα, παπούτσια, DVD, CD, βιβλία, περιοδικά, συλλεκτικά αντικείμενα μέχρι και κατασκευές και χειροποίητες δημιουργίες.

Για να αποκτήσεις ένα τέτοιο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις, ωστόσο θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να το προωθήσεις και φυσικά να αποκτήσεις τους πρώτους πελάτες.

Επενδύοντας σε digital marketing τακτικές, θα μπορέσεις σίγουρα να προσελκύσεις όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους για τα αντικείμενα που διαθέτεις και ένας ειδικός του χώρου μπορεί να σε καθοδηγήσει για να βελτιώσεις τα έσοδά σου.

Μην παραλείψεις ωστόσο να σκεφτείς πως σε ένα τέτοιο εγχείρημα ο ανταγωνισμός είναι κάτι παραπάνω από μεγάλος.

Πλέον, ο καθένας μπορεί να πουλάει αντικείμενα στο internet και ως εκ τούτου για να πετύχεις ίσως πρέπει να προσφέρεις κάτι το διαφορετικό, να ξεχωρίσεις και να καταφέρεις να διακριθείς μέσα στον αχανή κόσμο του ανταγωνισμού.

Εκτός από το e-Bay και το Amazon, υπάρχουν δεκάδες άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να στραφείς, ενώ εξίσου αποδοτική μπορεί να αποδειχθεί και η απευθείας πώληση αντικειμένων μέσω των Social Media, όπως το Facebook και το Instagram.

Εάν μάλιστα διαθέτεις ένα blog, τότε μπορείς και μέσω αυτού να προωθείς την πραμάτεια σου και να βρίσκεις πιθανούς αγοραστές.

Φτιάξε ένα e-book

Εάν έχεις ένα έμφυτο ταλέντο, γνωρίζεις κάτι πολύ καλά ή είσαι ειδικός σε έναν κλάδο τότε η δημιουργία (και μετέπειτα πώληση) ενός e-book θα σου αποφέρει σίγουρα κέρδη.

Το e-book είναι ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που μπορείς να στήσεις πολύ εύκολα ακόμη και μόνος σου και στη συνέχεια να πουλήσεις είτε μέσω ιστοσελίδων όπως η Amazon, είτε ακόμη και απευθείας από το blog σου ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα “How to” e-books που μπορεί κανείς να βρει σε μεγάλη αφθονία στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για βιβλία τα οποία διδάσκουν με πρακτικό τρόπο κάτι, όπως για παράδειγμα πώς να διακοσμήσει κανείς ένα σπίτι ή κήπο, πώς να συντηρήσει τα φυτά του σπιτιού του ή πώς να καθαρίσεις εύκολα το σπίτι ή το γραφείο σου.

Για να είναι πετυχημένο ένα e-book δεν χρειάζεται να είναι εξειδικευμένο ούτε φυσικά να προσφέρει “ακαδημαϊκή” γνώση.

Αρκεί να είναι χρήσιμο και ελκυστικό στους αναγνώστες, που θα θέλουν να το αγοράσουν και φυσικά να προσφέρει λύσεις σε πολύ συγκεκριμένα pain points των καταναλωτών.

Το e-book που θα φτιάξεις μπορείς να το προωθήσεις μέσα από τα Social Media ή ακόμη και να απευθυνθείς σε κάποια διαφημιστική εταιρία που θα σε καθοδηγήσει.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ανθρώπων που ξεκίνησαν γράφοντας e-book και κατάφεραν να γίνουν γνωστοί και καταξιωμένοι συγγραφείς.

Ακόμη και εάν διαθέτεις μια σταθερή και μόνιμη εργασία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ηλεκτρονικό σου βιβλίο ως μέσο αυτοπροβολής αλλά και αύξησης των εσόδων σου.

Για παράδειγμα, αρκετοί μηχανικοί, δικηγόροι ή δημοσιογράφοι εκδίδουν κάθε χρόνο e-books με πρακτικές συμβουλές, προσελκύοντας νέους πελάτες και αναγνώστες.

Εκτός από τα συμβατικά e-books, μπορείς να στραφείς και στα audiobooks, τα οποία επίσης κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Αντί να κάθεσαι να γράφεις, μπορείς απλά “να τα πεις”, προσφέροντας ηχητικά βιβλία.

Η λογική παραμένει ωστόσο η ίδια, καθώς και αυτά πρέπει να είναι ελκυστικά και να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες.

Affiliate marketing

Πρόκειται ίσως για μια ιδιαίτερα παραδοσιακή μέθοδο αύξησης του μηνιαίου εισοδήματός η οποία τα τελευταία χρόνια έχει “μεταναστεύσει” και στο διαδίκτυο.

Ο λόγος για το Affiliate Marketing το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις χρήματα (και μάλιστα πολλά) από το internet.

Πρόκειται για τη γνωστή μέθοδο κατά την οποία προωθείς ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και κερδίζεις χρήματα κάθε φορά που κάποιος τα αγοράζει.

Ουσιαστικά λειτουργείς ως μεσάζοντας και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να χτίσεις ένα ισχυρό network, στο οποίο θα προωθείς συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες.

Εάν για παράδειγμα διατηρείς ένα blog ή έχεις μία δυνατή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε το Affiliate Marketing είναι ένας εύκολος τρόπος να συμπληρώσεις το εισόδημά σου.

Η εν λόγω πρακτική μπορεί να συγκριθεί ίσως με τους dealers του παρελθόντος ή τους πωλητές, που δειγμάτιζαν τάπερ, καλλυντικά ή άλλα αγαθά και για κάθε πώληση που ολοκλήρωναν, κρατούσαν το αντίστοιχο ποσοστό.

Για να ξεκινήσεις με το Affiliate Marketing δεν χρειάζεται να καταβάλεις κάποιο κεφάλαιο, αρκεί να γραφτείς σε μια σχετική υπηρεσία (υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχες πλατφόρμες στο διαδίκτυο) και στη συνέχεια να αρχίζεις να προωθείς αγαθά και υπηρεσίες.

Πούλησε φωτογραφίες

Εάν σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες και πιστεύεις ότι έχεις ταλέντο σε αυτό, τότε σίγουρα μπορείς να το αξιοποιήσεις και να βγάζεις χρήματα μέσω του διαδικτύου.

Ιστοσελίδες όπως το Shutterstock σου δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσεις ένα online προφίλ και να μεταφορτώνεις φωτογραφίες ή βίντεο, τα οποία στη συνέχεια μπορείς να διαθέτεις έναντι αμοιβής.

Όσο πιο υψηλής ποιότητας και αισθητικής είναι οι φωτογραφίες σου, τόσο πιο εύκολα θα βρεις αγοραστές.

Φωτογράφισε τοπία όπως θάλασσες, βουνά, ποτάμια, λιμάνια, κτίρια αλλά και αντικείμενα ή ζώα και φυτά και προσέλκυσε πιθανούς αγοραστές, εύκολα και γρήγορα.

Θα χρειαστείς μια καλή φωτογραφική μηχανή, όρεξη αλλά και πολύ μεράκι ενώ εάν παρακολουθήσεις και μερικά δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας στο διαδίκτυο, θα μπορέσεις να βελτιώσεις ακόμη περισσότερο το τελικό σου αποτέλεσμα, άρα και τις πιθανότητες επιτυχίας.

Στο διαδίκτυο στρέφονται αρκετοί bloggers, δημοσιογράφοι, εκδότες περιοδικών, αλλά και συγγραφείς βιβλίων ή και δημιουργοί διαφημίσεων ώστε να βρουν stock φωτογραφίες και βίντεο που θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν για τη δουλειά τους.

Όσο πιο καλές είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο σου, τόσο πιο πολλούς πελάτες θα προσελκύεις.

Συνδύασε πιο γενικά τοπία και φωτογραφίες με πιο ειδικές λήψεις και ενσταντανέ, για να είσαι σίγουρος πως θα βρίσκεις πάντα ενδιαφερόμενους για το έργο σου.

Φτιάξε online μαθήματα

Έχεις κάποια εξειδικευμένη γνώση ή είσαι πολύ καλός σε κάτι συγκεκριμένο; Τότε το να φτιάξεις online μαθήματα και να τα πουλάς στο διαδίκτυο σίγουρα είναι ένας έξυπνος τρόπος για να αυξήσεις το εισόδημά σου.

Θα χρειαστείς ένα μικρό στούντιο, το οποίο μπορείς να χτίσεις απλά μέσα σε μια γωνιά του σπιτιού σου (τοποθετώντας ένα γραφείο με μια καρέκλα με φόντο έναν τοίχο ή με το να στέκεσαι απλά όρθιος μπροστά σε μονόχρωμο φόντο), μια κάμερα και βασικές γνώσεις από video editing.

Φτιάξε μια μίνι σειρά μαθημάτων, προσφέροντας βασικές γνώσεις (όπως λόγου χάρη Αγγλικά, Μαθήματα Ζωγραφικής, Δημιουργίας Ιστοσελίδων, Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Συμβουλές Καθαρισμού Σπιτιού, Συνταγές Μαγειρικής) και μεταφόρτωσε τα μαθήματα σου σε online πλατφόρμες όπως το Udemy, ή στο ιστολόγιο σου.

Όσο πιο εξειδικευμένη είναι η γνώση που προσφέρεις αλλά και όσο πιο ελκυστικό το περιεχόμενο για τους χρήστες, τόσο πιο πολλούς διαδικτυακούς μαθητές θα προσελκύεις και συνεπώς θα εξασφαλίζεις και περισσότερα έσοδα.

Γίνε freelancer

Χρήματα από το διαδίκτυο, από την άνεση του σπιτιού τους, διασφαλίζουν και οι freelancers. Μπορείς να γίνεις ένας εξ’ αυτών προσφέροντας υπηρεσίες μέσα από πλατφόρμες όπως το Upwork, το Fiverr ή το 99Designs.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα επαγγελματικό προφίλ, να διαφημίσεις τα προσόντα σου και φυσικά να ξεκινήσεις να προσφέρεις υπηρεσίες.

Μπορείς να ασχοληθείς με υπηρεσίες όπως κατασκευή ιστοσελίδων, λογιστικά, data entry, διαφήμιση, μεταφράσεις, μάρκετινγκ, graphic design, social media, επεξεργασία φωτογραφιών, διόρθωση κειμένων κα.

Δυνητικά, ως freelancer μπορείς να προσφέρεις πάσης φύσεως υπηρεσίες αρκεί να υπάρχει ενδιαφέρον για αυτές.

Ο ανταγωνισμός ωστόσο είναι μεγάλος και για αυτό πρέπει να σχεδιάσεις πολύ προσεκτικά το επαγγελματικό σου προφίλ, να δημιουργήσεις ένα online portfolio με δείγματα δουλειάς σου, και να χτυπήσεις τους ανταγωνιστές σου με δελεαστικές τιμές και πακέτα προσφορών.

Ασχολήσου με το YouTube

Το YouTube δεν είναι απλά το πιο δημοφιλές μέσο για παρακολούθηση online βίντεο, αλλά και μια εξαιρετική πηγή εσόδων για χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως.

Φτιάξε ένα κανάλι στο YouTube και ξεκίνα να ανεβάζεις βίντεο. Μπορείς να δημιουργείς μικρά vlogs (βίντεο με προσωπικές ιστορίες και πράγματα που σε απασχολούν), ή αστεία βίντεο, μικρά σκετσάκια ή ακόμη και βίντεο από ταξίδια και εκδρομές.

Διαφήμισε το κανάλι σου και προσπάθησε να συγκεντρώσεις όσο το δυνατόν περισσότερους εγγεγραμμένους χρήστες (subscribers), ώστε να χτίσεις ένα αφοσιωμένο κοινό.

Παράλληλα, ξεκίνα να τρέχεις διαφημίσεις, ώστε κάθε φορά που κάποιος παρακολουθεί τα βίντεο σου να κερδίζεις χρήματα.

Μπορείς να ξεκινήσεις συνεργασίες με άλλους YouTubers και να αλληλοϋποστηρίζεστε, για να αυξήσεις τους ακόλουθους και τα έσοδα του καναλιού σου.

Πάρε μέρος σε έρευνες

Εάν σου αρέσει να ψωνίζεις, να παρακολουθείς ταινίες ή σειρές και είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου για να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις, τότε σίγουρα μπορείς να βγάλεις και χρήματα.

Ο τρόπος είναι απλός: διαδικτυακές έρευνες.

Διαφημιστικές εταιρίες και εταιρίες δημοσκοπήσεων σε πληρώνουν για να παίρνεις μέρος σε έρευνες που τρέχουν και να απαντάς σε μια σειρά από ερωτήσεις.

Συνήθως τα χρήματα που δίνουν δεν είναι πολλά, ωστόσο είναι ικανοποιητικά για ένα έξτρα εισόδημα, ενώ αρκετές εταιρίες προσφέρουν εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές, με αποτέλεσμα να κερδίζεις διπλά και από τις αγορές σου.

Εάν μάλιστα φανείς συνεπής και απαντάς εγκαίρως και με σύνεση στα ερωτηματολόγια, τότε θα σε συμπεριλαμβάνουν συνέχεια στις νέες έρευνες που τρέχουν και θα έχεις πάντα ένα έξτρα εισόδημα.

Παίξε παιχνίδια, κάνε κλικ σε ιστοσελίδες

Πώς θα σου φαινόταν εάν σου έλεγαν ότι η δουλειά σου θα είναι να παίζεις παιχνίδια στο διαδίκτυο ή να σερφάρεις σε ιστοσελίδες;

Κι όμως είναι ένα επάγγελμα που μπορείς να ακολουθήσεις και φυσικά να βγάλεις έξτρα χρήματα ή ακόμη και ολόκληρο μισθό.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν εταιρίες που δοκιμάζουν online τα παιχνίδια που πρόκειται να λανσάρουν στην αγορά και ζητούν από χρήστες να τα δοκιμάσουν, έναντι φυσικά αμοιβής.

Έτσι μπορείς να ξοδεύεις μερικές από τις ελεύθερες ώρες σου μέσα στην ημέρα για να παίζεις παιχνίδια, να καταγράφεις τις εμπειρίες σου και φυσικά να πληρώνεσαι για όλο αυτό.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις εταιρίες που σε πληρώνουν για να επισκέπτεσαι ιστοσελίδες, να τεστάρεις εάν λειτουργούν σωστά σε κινητές συσκευές, tablets ή laptops.

Λεφτά στο Internet – Συμπερασματικά

Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς πλέον να βγάλει χρήματα με σχεδόν αναρίθμητους τρόπους.

Από τη δημιουργία ενός απλού blog μέχρι και την κατασκευή ενός καναλιού στο YouTube, την πώληση e-books και online μαθημάτων, οι προοπτικές για έξτρα ή και βασικό εισόδημα είναι άπειρες.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και με το ανταγωνισμό, που είναι ιδιαίτερα υψηλός, καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που ψάχνουν τρόπους να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και να βγάλουν λεφτά από το σπίτι τους.

Για να πετύχεις και να καταφέρεις να κερδίσεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από το internet πρέπει να ξεχωρίζεις, να αφιερώσεις χρόνο, επιμονή και υπομονή και φυσικά να παραμείνεις δημιουργικός και δραστήριος.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Εμφάνιση όλων