Performance Based SEO

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PERFORMANCE-BASED SEO

Pay-for-performance SEO (PFP SEO) ή διαφορετικά performance-based SEO είναι ένα μοντέλο πληρωμής για υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων με βάση το οποίο ο πελάτης πληρώνει μόνο εάν και όταν επιτευχθούν τα συμφωνηθέντα αποτελέσματα.

Το μοντέλο pay-on-results SEO μπορεί να εφαρμοστεί για την αύξηση της οργανικής κίνησης μιας ιστοσελίδας, τη βελτίωση της κατάταξης λέξεων / φράσεων κλειδιών ή την αύξηση των εσόδων ενός e-shop.

No Results = No Payment

Result-Based SEO
PFP SEO

ΕΙΝΑΙ ΤΟ RESULTS-BASED SEO ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ;

Τα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας στη Google απολαμβάνουν περισσότερο από το 90% της συνολικής οργανικής κίνησης.

Αν υπάρχουν συγκεκριμένες λέξεις / φράσεις κλειδιά η μετατροπή (conversion) των οποίων μπορεί να εγγυηθεί πωλήσεις, τότε το PFP SEO είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για εσάς.  

Αν πάλι τώρα επενδύετε σε PPC υπηρεσίες (πχ Google Ads) και θέλετε να μειώσετε αυτό το κόστος, το pay-for-performance SEO θα είναι επίσης σύντροφος σας.

Αν όμως οι πωλήσεις σας βασίζονται σε πληθώρα keywords τότε το παραδοσιακό SEO ίσως να είναι καλύτερη λύση για εσάς.

ΤΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΡΕΩΣΗΣ

Κατατάξεις: Εάν επιλέξετε αυτό το μοντέλο, θα πρέπει να αναμένετε να δείτε τις κατατάξεις για τις λέξεις / φράσεις κλειδιά που επιλέξατε να σκαρφαλώνουν στα SERPs.

Οργανική κίνηση: Σε αυτό το μοντέλο χρέωσης το ζητούμενο είναι η συνολική αύξηση του οργανικού traffic της ιστοσελίδας.

Πωλήσεις: Απλά και ξεκάθαρα ο στόχος είναι η αύξηση των πωλήσεων του e-shop.

Performance SEO

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PERFORMANCE-BASED SEO

Results-Based SEO

Χωρίς συμβόλαια

Δεν υπάρχει κάποια σταθερή μηνιαία χρέωση - ξεκινάτε να χρεώνεστε μόνο εάν και όταν επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν από κοινού στην έναρξη του project.

Results-Based SEO

Δωρεάν ακύρωση

Μπορείτε να ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε πριν την επίτευξη των αποτελεσμάτων. Διαφορετικά, υπάρχει ελάχιστη χρονική δέσμευση 6 μηνών μετά την επίτευξη των στόχων.

Results-Based SEO

Σίγουρα αποτελέσματα

Για εμάς η επιτυχία είναι μονόδρομος - πληρωνόμαστε μόνο όταν φέρουμε αποτελέσματα! Γι' αυτό άλλωστε ονομάζονται και results-based SEO υπηρεσίες.

Results-Based SEO

Υποστήριξη 24/7/365

Υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, email & trouble ticketing system 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο! Μιλάτε απευθείας με τον υπεύθυνο της καμπάνιας και όχι με customer service.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟ RESULTS-BASED SEO

Performance-Based SEO: Χρέωση με βάση τις κατατάξεις (παράδειγμα)

Θέση κατάταξης στα SERPsΚόστος ανά λέξη / φράση κλειδί (οι τιμές είναι ενδεικτικές)
1 – 3100€
4 – 660€
7 – 1040€
11 – 2020€

Για παράδειγμα αν επιλέξετε 5 keywords και φέρουμε 2 από αυτά στις θέσεις 1 – 3 και τα υπόλοιπα 3 στις θέσεις 4 – 6 τότε θα χρεωθείτε:

2×100€ + 3×60€ = 380€/μήνα (από τη στιγμή που θα επιτύχουμε τις εν λόγω κατατάξεις και μόνο).

Το κόστος της μηνιαίας επένδυσης υπολογίζεται στο τέλος κάθε μήνα με βάση την κατάταξη όλων των keywords που έχουν συμφωνηθεί.

Με βάση αυτό το μοντέλο, χρεώνεστε περισσότερο όσο υψηλότερα στη Google κατατάσσεται η ιστοσελίδα σας για τα εν λόγω keywords αλλά χρεώνεστε από ελάχιστα έως καθόλου μέχρι να σας φέρουμε σε αυτές τις θέσεις.

Performance-Based SEO: Χρέωση με βάση την οργανική κίνηση (παράδειγμα)

Ποσοστό αύξησης οργανικού trafficΚόστος ανάλογα με το ποσοστό αύξησης (οι τιμές είναι ενδεικτικές)
10%100€
30%200€
100%400€
200%600€

Αν επιλέξετε αυτό το μοντέλο χρέωσης θα ξεκινήσετε να χρεώνεστε όταν επιτύχουμε το ποσοστό αύξησης οργανικής κίνησης που θα συμφωνήσουμε στην αρχή του project.

Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε ποσοστό αύξησης 100%, θα αρχίσετε να χρεώνεστε 400€/μήνα όταν αυξήσουμε το οργανικό traffic κατά αυτό το ποσοστό σε σχέση με τον μήνα πριν την έναρξη του έργου.

Performance-Based SEO: Χρέωση με βάση τις πωλήσεις (παράδειγμα)

Ποσοστό αύξησης online πωλήσεωνΚόστος ανάλογα με την αύξηση των πωλήσεων (οι τιμές είναι ενδεικτικές)
20%300€
50%400€
100%800€
200%1400€

Σε αυτό το μοντέλο χρέωσης το κόστος επένδυσης είναι ανάλογο του ποσοστού αύξησης στα έσοδα από τις online πωλήσεις του e-shop σας.

Έτσι, αν για παράδειγμα επιλέξετε 50% ως ποσοστό αύξησης, θα αρχίσετε να χρεώνεστε 400€/μήνα όταν αυξήσουμε κατά 50% τις online πωλήσεις σε σχέση με το μέσο όρο των πωλήσεων τους τελευταίους 6 μήνες.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Κατηγορηματικά όχι! Το μοντέλο χρέωσης είναι ξακάθαρο πριν την έναρξη του project και γνωρίζετε ακριβώς τι θα χρεωθείτε όταν επιτευχθούν οι στόχοι. Μέχρι την επίτευξη αυτών, δεν υπάρχει ουδεμία χρέωση.

Υπάρχει μία αρχική χρέωση 100€ η οποία:

  1. Είτε επιστρέφεται στο ακέραιο αν ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή πριν την έλευση των αποτελεσμάτων ή
  2. Συμψηφίζεται με το κόστος του πρώτου μήνα όταν πλέον έχουμε φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Στην πράξη δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής – ο λόγος που το έχουμε βάλει είναι για να αποθαρρύνουμε αυτούς που δεν σκέφτονται σοβαρά να επενδύσουν στην επιχείρηση τους.

Μπορείτε να ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μέσα στον πρώτο μήνα (30 ημερολογιακές ημέρες) από την έναρξη του project χωρίς καμία δέσμευση από μέρους σας και φυσικά χωρίς να έχετε χρεωθεί το παραμικρό.

Φυσικά και μπορείτε μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 6 μήνες από την επίτευξη των πρώτων αποτελεσμάτων.

Ο λόγος απλός…

Φανταστείτε, για παράδειγμα, να δουλεύουμε 4 μήνες για να φέρουμε τα αποτελέσματα που και οι δυο μας επιθυμούμε και μόλις αυτά έρθουν, εσείς διακόπτετε. Σε αυτή την περίπτωση, εσείς φεύγετε με τα αποτελέσματα και εμείς μένουμε… καταχρεωμένοι!

Και αυτό βεβαίως μπορεί να συμβεί! Το ζητούμενο για εμάς είναι μια αρμονική επαγγελματική συνεργασία η οποία θα αποφέρει και στις δύο μεριές τα μέγιστα οικονομικά οφέλη. Το μόνο που μας μένει είναι να βρούμε την κατάλληλη φόρμουλα συνεργασίας.

Το μοντέλο αυτό δημιουργήθηκε για εκείνους που πιστεύουν στη δύναμη του online marketing αλλά δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση για καθαρά οικονομικούς λόγους.

“Βγάζοντας” από τη μέση τον οικονομικό παράγοντα στην αρχή της συνεργασίας μας, δημιουργούμε τις προοπτικές εκείνες που θα μας επιτρέψουν να σφυρηλατήσουμε μια υγιή και μακροχρόνια επαγγελματική σχέση σε βάθος χρόνου. 

Αν από την άλλη, είστε από τα άτομα που “σκέφτεστε μόνο την πάρτη σας” και πονηρά σκεπτόμενοι θελήσετε να εκμεταλλευτείτε αυτή την πρόταση συνεργασίας, καλύτερα να μην το επιχειρήσετε!

Φυσικά υπάρχει και είναι τεράστιο!

Από την άλλη όμως, είμαστε σίγουροι για τις προθέσεις και τις δυνατότητες μας και ευελπιστούμε στην ανάπτυξη ισχυρών επαγγελματικών σχέσεων που θα διαρκέσουν σε βάθος χρόνου. 

ΟΚ! Θέλω να το δοκιμάσω – τί πρέπει να κάνω τώρα;

Απλά συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις παρακάτω και επίλεξε το μοντέλο που νομίζεις ότι εξυπηρετεί καλύτερα τη δική σου επιχείρηση.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είσαι σίγουρος ποιο είναι αυτό, απλά επικοινώνησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε στην επιλογή.

Στη συνέχεια θα εξετάσουμε την ιστοσελίδα σου, τον ανταγωνισμό και τους στόχους που έχεις θέσει και θα ετοιμάσουμε μία πρόταση με τη μηνιαία αξία που θα χρειαστεί να επενδύσεις μόλις επιτευχθούν τα συμφωνηθέντα αποτελέσματα.

Μόλις αποδεχθείς την προσφορά μας, εμείς ξεκινούμε τη σκληρή δουλειά και εσύ την αντίστροφη μέτρηση για την κατάκτηση του στόχου και την επικράτηση στην αγορά-στόχο!