Blog

Επισκεψιμότητα Ιστοσελίδας

Επισκεψιμότητα Ιστοσελίδας

Επισκεψιμότητα Ιστοσελίδας – Αυτός ο άγνωστος αυτός!

Επενδύσατε λοιπόν ένα σκασμό χρήματα ή έστω τη βγάλατε οικονομικότερα νομίζοντας ότι πιάσατε κότσο τον web developer ή την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που την επιμελήθηκε (ή ακόμα και τζάμπα (???) με κάποιο website builder), καθήσατε αναπαυτικά στον καναπέ σας και περιμένατε να αρχίσουν να τηλέφωνα να χτυπούν σαν τρελά.

Αλλά… ΔΕΝ!

Αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα, δεν θα έγραφα αυτό εδώ το άρθρο τώρα, αλλά θα καθόμουν και εγώ στο δικό μου καναπέ να απαντώ τηλέφωνα…

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι 3 κυριότεροι λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Η Ιστοσελίδα σας Είναι Παντελώς Άγνωστη

Έχει πραγματικά γίνει κουραστικό να λαμβάνω emails και τηλέφωνα από υποψήφιους πελάτες οι οποίοι θέλουν “επιτυχημένες ιστοσελίδες”, websites δηλαδή που θα κάνουν το περιβόητο conversion και θα μετατρέπουν τον απλό επισκέπτη σε πελάτη αλλά ξέχασαν / αγνόησαν / δεν προνόησαν για κάτι σημαντικό.

Να προϋπολογίσουν ένα μηνιαίο ποσό (budget) για την προώθηση / διαφήμιση της ιστοσελίδας τους.

Είτε “ξόδεψαν” όλα τους τα χρήματα στην κατασκευή της ιστοσελίδας είτε απλά νόμισαν (εντελώς λανθασμένα) ότι η ολοκαίνουρια και τεχνολογικά προηγμένη ιστοσελίδα θα φέρει από μόνη της πελάτες.

Το κόστος σχεδίασης, ανάπτυξης / κατασκευής ενός website στοιχίζει σημαντικά λιγότερα χρήματα από το κόστος διαφήμισης / προώθησης και υποστήριξης του. Το μεν πρώτο απαιτεί ένα συνήθως one-off κόστος, με το δεύτερο να προϋποθέτει συνεχή επένδυση εφ’ όρου ζωής.

Τρόποι διαφήμισης μιας ιστοσελίδας υπάρχουν πολλοί. Εδώ θα αρκεστούμε να αναφέρουμε μόνο αυτόν της παρουσίας στις υψηλές θέσεις των οργανικών αποτελεσμάτων της Google (SERPs) η οποία επιτυγχάνεται μέσω της βελτιστοποίησής της με τεχνικές SEO.

Οι ιστοσελίδες αυτές λοιπόν αποτυγχάνουν να κατακτήσουν υψηλές θέσεις για μια σειρά από λόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Ανύπαρκτο SEO – Ουδέν σχόλιο.
  • SEO που στοχεύει στα… αυτονόητα – Εκεί δηλαδή που στοχεύουν και οι ανταγωνιστές σας που κυριαρχούν στην ίδια αγορά-στόχο. Στις περιτπτώσεις αυτές με μαθηματική ακρίβεια ο Δαυίδ (εσείς δηλαδή) θα χάσετε πανηγυρικά.
  • Ασυνεπές (inconsistent) SEO – Μη κατάλληλη ομαδοποίηση keywords, ασυνέπεια μεταξύ των meta data (titles, header tags, meta descriptions κοκ). Κάθε σελίδα μπορεί να κάνει rank για συγκεκριμένο topic. Δεν μπορούμε δηλαδή να γράψουμε ένα άρθρο για το “content marketing” και να κάνει rank και για “βελτιστοποίηση ιστοσελίδων” (αν και οι 2 αυτές έννοιες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους).
  • Duplicate SEO – Επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο το οποίο απεχθάνεται η Google καθώς δεν προσφέρει πραγματική αξία στους αναγνώστες. Αν το διπλό αυτό περιεχόμενο βρίσκεται στο ίδιο σας το website το μόνο που καταφέρνετε είναι να ανταγωνιζόσαστε τον εαυτό σας. Αν το έχετε πάρει από αλλού, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του πρωτοτύπου.
  • Κακό / Black Hat SEO – Τεχνικές SEO άλλων (πλην λευκού) χρωμάτων ανήκουν στο παρελθόν. Και ναι, θα συμφωνήσω μαζί σας, ακόμα πιάνουν. Απλά αν αποφασίσετε να τις εφαρμόσετε φροντίστε να είστε πολύ καλά διαβασμένοι γιατί αυτό που θα σας περιμένει σε διαφορετική περίπτωση είναι τα…
  • Google Penalties – Τα οποία είτε δεν γνωρίζετε ότι έχετε δεχθεί ή αγνοείτε να θέλετε να τα διορθώσετε επειδή κοστίζει.

Ο Επισκέπτης σας Δεν Ξέρει Τί να Κάνει – Ανύπαρκτα CTAs

Έστω ότι καταφέρατε με κάποια τρόπο και αποκτήσατε κάποιο traffic στην ιστοσελίδα σας. Αυτό είναι το πρώτο μόνο βήμα και πιστέψτε με δεν αρκεί.

Ο επισκέπτης σας έχει λίγα μόλις δευτερόλεπτα μέχρι να δει περί τίνος πρόκειται, να καταλάβει τί του προσφέρετε και να πάρει αποφάσεις.

Αν δεν είσαστε ξεκάθαροι στο τί θέλετε να κάνει ο επισκέπτης σας, φανταστείτε πόσο μη ξεκάθαρο είναι για κάποιον που “προσγειώνεται” στην ιστοσελίδα σας για πρώτη φορά.

Γίνετε συγκεκριμένοι και καθοδηγείστε τους επισκέπτες σας μέσα από δελεαστικά μεν αλλά ειλικρινή και ηθικά CTAs (Call to Actions).

Κάποια από αυτά μπορεί να είναι η εγγραφή σε μια λίστα newsletter, η αγορά ενός προϊόντος, η ενημέρωση για μια προσφορά ή απλά προσκαλέστε τους να σας πάρουν τηλέφωνο ή να επισκεφτούν την επιχείρησή σας δια ζώσης.

Είστε Απλά Μία Από τα Ίδια

Δυστυχώς ναι και μην το παίρνετε προσωπικά! Σε μια εποχή που η πληροφορία διαχέεται με ασύλληπτους ρυθμούς και οι επιλογές είναι απλά ένα… κλικ μακρύα, αν δεν ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας δεν έχετε καμιά ελπίδα.

Εντοπίστε τί σας κάνει διαφορετικούς από τους άλλους ή τί μπορείτε να κάνετε καλύτερα από τον ανταγωνισμό, διαμορφώνοντας το USP σας (Unique Selling Proposition) ανάλογα και στηρίξτε την προώθηση της επιχείρησής σας πάνω σε αυτό.

Επισκεψιμότητα Ιστοσελίδας – Αντί Επιλόγου

Το γνωρίζω πολύ καλά ότι η γλώσσα που χρησιμοποιώ δεν αρέσει σε πολλούς καθώς δεν χαϊδεύω αυτιά και σκοπός μου δεν είναι να τα αρπάξω.

Το έχω αναφέρει πολλάκις μέσα από συτό εδώ το blog. Για να επιτύχεις σήμερα online χρειάζεται δουλειά, πολλή δουλειά.

Αυτό πολύ απλά μεταφράζεται είτε σε χρήματα με την ανάθεση του έργου της πρώθησης της ιστοσελίδας σας σε ένα digital agency έναντι του σχετικού αντιτίμου ή σε σκληρή και επίπονη προσωπική εργασία – τις περρισσότερες δε φορές, και τα δύο!

Αν επιλέξετε το πρώτο, επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε αν και πως θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε.

Αν επιλέξετε να κάνετε SEO μόνοι σας, περιμένουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα στα σχόλια που ακολουθούν.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Εμφάνιση όλων