LINK BUILDING ΕΛΛΑΔΑ

Ο Απόλυτος Οδηγός

Το Link Building (η διαδικασία απόκτησης δηλαδή εισερχομένων συνδέσμων / links προς την ιστοσελίδα μας) είναι μια από τις πιο σπουδαίες SEO δεξιότητες που μπορούμε να καλλιεργήσουμε καθώς απαιτεί συνδυασμό πολλών άλλων όπως η δημιουργία περιεχομένου, πωλήσεις, on-line & off-line marketing,  programming, ψυχολογία κοκ.

Ταυτόχρονα, το πλήθος αλλά κυρίως η ποιότητα και σχετικότητα των backlinks είναι ένας από τους 3 σημαντικότερους ranking factors (παράγοντες κατάταξης) στη Google οπότε αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για οργανικό traffic τότε το link building είναι απλά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!

Link Building Ελλάδα

LINK BUILDING ΕΛΛΑΔΑ: Από το Χθες στο Σήμερα

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή όπου απλά δημιουργώντας χιλιάδες spam συνδέσμους (backlinks) από χαμηλής ποιότητας και authority ιστοσελίδες μπορούσες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αναρριχηθείς στην κορυφή των οργανικών αποτελεσμάτων και να κατακλύσεις το website σου με δωρεάν κίνηση και υποψήφιους πελάτες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) οι μέρες αυτές περάσαν ανεπιστρεπτί!

Και προσοχή... Black hat SEO τεχνικές υφίστανται και σήμερα και έχουν προσωρινά αποτελέσματα αλλά πιστέψτε με δεν θα θέλατε να στηρίξετε την ανάπτυξη και το μέλλον της επιχείρησης σας σε αυτές. Σήμερα πλέον οι επαγγελματίες της SEO προώθησης ιστοσελίδων αφιερώνουν σημαντικά resources (χρόνο, χρήματα και εξειδικευμένη γνώση) για τη δημιουργία επιτυχημένων link building campaigns.

Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί απλά σήμερα πλέον η Google (αλλά και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης) έχουν αναπτύξει τους αλγορίθμους κατάταξης σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να αναγνωρίζουν την ποιότητα σε βάρος της ποσότητας. Και για να κερδίσεις ποιοτικά links από σχετικά με το αντικείμενο σου και authority websites δεν είναι εύκολο και κυρίως δεν είναι φθηνό!

Η Απόλυτη Λίστα με τα Καλύτερα
 Link Building Resources για SEO στην Ελλάδα

1

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Βασικές Αρχές Link Building

Αν είσαι νέος στο χώρο της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων ή απλά θέλεις να θυμηθείς παλαιότερες βασικές έννοιες τότε οι παρακάτω πηγές είναι επιλεγμένες για αυτόν ακριβώς τον σκοπό – να κατανοήσεις τις βασικές αρχές του link building και τους λόγους που το καθιστούν τόσο σημαντικό στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης marketing στρατηγικής. Αν από την άλλη νοιώθεις σίγουρος και ανυπομονείς να πας παρακάτω, το δεύτερο κεφάλαιο ακουλουθεί.


2

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

Πώς να Αποκτήσετε Ποιοτικά Links μέσω Marketing Περιεχομένου (Content Marketing)

Θα έχετε σίγουρα ακούσει την έκφραση Content is King! Το μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο λοιπόν είναι και επίσημα δια στόματος Google ένας από τους 3 σημαντικότερους παράγοντες κατάταξης. Είπαμε παραπάνω ότι τα links είναι ακόμα ένας με τον τρίτο να είναι το νεοφερμένο rankbrain. Η παραγωγή του περιεχομένου εκείνου που δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα των χρηστών με τον καλύτερο τρόπο είναι και αυτή που κερδίζει backlinks, social shares & referral traffic. Επομένως περιεχόμενο και backlinks πάνε σχεδόν πάντα χέρι-χέρι!


3

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3

Πώς να Δημιουργείτε Αποτελεσματικές Email Campaigns

Η αποστολή newsletters (email campaigns) αν και θεωρείται μια παλιάς σχολής τεχνική παραμένει μία από τις σημαντικότερες με πολύ υψηλό ROI. Θα έχετε διαπιστώσει φυσικά ότι όλοι προσπαθούμε (ο καθένας για τους λόγους του) να αποσπάσουμε (με τη συγκατάθεση τους φυσικά) τα emails των επισκεπτών μας. Αυτό που επίσης θα έχετε διαπιστώσει είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των emails που δεχόμαστε στα πλαίσια μιας email καμπάνιας πηγαίνουν απευθείας στον… κάδο ανακύκλωσης. Για να μην πηγαίνουν και τα δικά σας εκεί, παρακάτω ακολουθούν κάποιες πολύ σημαντικές πηγές που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την πιθανότητα τα emails να διαβαστούν και το σημαντικότερο να απαντηθούν.


4

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4

Αποκτώντας Links μέσω Guest Posting (Φιλοξενία Άρθρων)

Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν πανικοβληθεί όταν ο Matt Cutts (τέως επικεφαλής της ομάδας webspam της Google) είχε πει ότι το guest blogging ως μία μέθοδος απόκτησης links πρέπει να σταματήσει καθώς παραβιάζει τα Google guidelines. Και δεν έχει άδικο διευκρινίζοντας όμως ότι αναφέρεται στα πληρωμένα links. Το guest blogging υφίσταται και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα μία εξαιρετική πηγή εισερχομένων συνδέσμων αρκεί να γίνεται σωστά. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορεί να γίνει αυτό.  


5

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5

Grey & Black Hat SEO Τεχνικές (με δική σας ευθύνη!)

Πάντα υπήρξα και παραμένω οπαδός των white hat SEO τεχνικών καθώς αυτές και μόνο αυτές δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις ανάπτυξης και εγγυώνται αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εσείς δεν μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και σε όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις του SEO πάντα όμως με δική σας ευθύνη. Εξάλλου μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Αυτός που καθορίζει τί είναι και τί όχι white hat είναι απλά τα guidelines μιας ιδιωτικής εταιρίας που μοναδικό σκοπό έχει το κέρδος και πως θα διαφυλάξει το τεράστιο market share που διαθέτει.


6

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6

Πώς να Αποφύγετε Προβλήματα με τον Penguin Αλγόριθμο

Όταν τον Απρίλιο του 2012 πρωτοεμφανίστηκε ο αλγόριθμος Penguin πολλοί SEOs ανά τον κόσμο έχασαν για τα καλά τον ύπνο τους (και μαζί τους πολλοί πελάτες τους) καθώς ολόκληρα websites κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν από προσώπου… Google εν μια νυκτί. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά με το σημαντικότερο να είναι (Φθινόπωρο 2016) η ενσωμάτωση του πλέον στον core search αλγόριθμο αλλά και το χαρακτηριστικό του να αποτελεί real-time signal. Σκοπός του φίλτρου αυτού είναι να αντιλαμβάνεται spammy sites και να απομειώνει την επίδραση που αυτά έχουν (μέσω των links) στα websites προορισμού. Πώς όμως θα μείνετε penguin penalty-free; Οι παρακάτω πηγές θα σας βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.


7

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7

Link Building Πηγές: Ό,τι Καλύτερο Υπάρχει

Και τώρα που κατάλαβα για τα καλά ότι υψηλές κατατάξεις στα SERPs (Search Engine Result Pages) και οργανικό traffic δεν επιτυγχάνονται χωρίς ποιοτικά links τί μπορώ να κάνω; Οι παρακάτω 4 πηγές είναι μια πολύ καλή αρχή αλλά ετοιμαστείτε για πολύ δουλειά και ατελειώτα ξενύχτια καθώς το link building είναι ένας μαραθώνιος με τη διαφορά ότι δεν τελειώνει ποτέ. Και μην ξεχνάτε: Περιεχόμενο + Links + Rankbrain = Organic Traffic!


8

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8

Link Building Στρατηγικές: Πώς να Ξεχωρίσετε

Με περισσότερα από 1δις ιστοσελίδες παγκοσμίως και τον αριθμό αυτό να αυξάνει καθημερινά, το να ακολουθείς απλά SEO πρακτικές που άλλοι εφαρμόζουν χρόνια τώρα δεν εγγυάται αποτελέσματα. Μελετήστε καλά τον ανταγωνισμό αλλά στη συνέχεια βγείτε μπροστά, χαράξτε τη δική σας μοναδική στρατηγική, υποστηρίξτε την με όλες σας τις δυνάμεις πριν γίνει ευρέως γνωστή και εκμεταλλευτείτε το γεγονός αυτό για να πάρετε γερό προβάδισμα στην αγορά-στόχο που δραστηριοποιήστε.


9

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9

Link Building Case Studies

Ένας οδηγός για link building δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένος αν δεν εμπεριέχει πραγματικά case studies να υποστηρίζουν τη θεωρία. Τα παραδείγματα που ακολουθούν μας δείχνουν το δρόμο περιγράφοντας αναλυτικά όλη την επίπονη διαδικασία δημιουργίας backlinks μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές που μπορείτε να προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.


10

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10

Αριστουργηματικά Link Building Tutorials

Είναι απλά ότι λέει ο τίτλος, αριστουργηματικά. Συνδυάζουν όλα τα παραπάνω, είναι πλήρη στο κομμάτι που αναλύουν (άρα και τεράστια) και το σημαντικότερο είναι επεξηγηματικά βήμα προς βήμα. Απλά απολαύστε τα!