Για να βρίσκεστε σε αυτή τη σελίδα δύο πράγματα κυρίως μπορεί να συμβαίνουν. Είτε είστε από τους ελάχιστους που λόγω αντικειμένου ψάχνετε να βρείτε μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική πληροφορία ή διαπιστώσατε με απογοήτευση ότι για κάποιο “ανεξήγητο” μέχρι στιγμής λόγο η κίνηση στην ιστοσελίδα/eshop σας πήρε την κατιούσα με πολύ γοργούς ρυθμούς. Το ίδιο φυσικά συνέβη και στις παραγγελίες, τα τηλέφωνα που δεχόσασταν για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε κοκ. Αν λοιπόν το γράφημα απεικόνισης του traffic στο website σας παρουσιάζει πλέον εικόνα παρόμοια με την παρακάτω, τότε ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση.

Visibility Ranking SERPs after Google Manual Penalty

Πόσα Είδη Google Ποινών-Penalties Υπάρχουν;

Ουσιαστικά οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν από τη Google είναι δύο ειδών:

Manual Penalty (Χειροκίνητο Πέναλτυ): Το πέναλτυ το σφυρίζει απευθείας κάποιος από την ομάδα webspam της Google. Αυτό σημαίνει ότι σας έκανε τη τιμή η ίδια η Google να ασχοληθεί με την αφεντιά σας και αυτό γιατί κάτι δεν διαβάσατε καλά (ή κάνατε πως δεν διαβάσατε… ξέρετε εσείς ή το agency που είχε αναλάβει τη βελτιστοποίηση) στα Google guidelines. Σε αυτή την περίπτωση θα σας στείλουν (συνήθως) και σχετικό ραβασάκι στο προσωπικό σας account στο Google Webmaster Tools. Το ραβασάκι δεν είναι και τόσο… ρομαντικό και είναι της μορφής:

 

GWT Penalty Notification

 

Algorithmic Penalty (Αλγοριθμικό Πέναλτυ): Σε αυτή την περίπτωση το πέναλτυ το σφυράτε εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας καθώς δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος υπάλληλος που ασχολήθηκε με τις πράξεις σας αλλά ο ίδιος ο αλγόριθμος της Google (πιθανότατα κάποια επικαιροποίηση του) σας τσίμπησε… Ραβασάκι εδώ δεν λαμβάνετε αλλά το καταλαβαίνετε με άλλους τρόπους (κατακόρυφη πτώση στα στατιστικά κίνησης του site από τη μια στιγμή στην άλλη, σταματάνε να χτυπάνε τα τηλέφωνα για παραγγελίες κοκ).

Σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι λίγο πολύ το ίδιο. Η κατάταξή σας στα οργανικά αποτελέσματα της Google ακολουθεί ελεύθερη πτώση, το ύψος της οποίας καθορίζεται από το πόσο “πολύ” καταπατήσατε τα guidelines. Στη χειρότερη δε των περιπτώσεων (και ειδικά σε manual penalty “βαριάς μορφής” ενδέχεται να εξαφανιστείτε τελείως από προσώπου… Google. Η ιστοσελίδα σας θα γίνει de-indexed με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται πουθενά στα αποτελέσματα των οργανικών αναζητήσεων).

Γιατί Τιμωρήθηκα με Πέναλτυ από τη Google;

Τις περισσότερες φορές οφείλεται στο γεγονός, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ότι για κάποιο λόγο εσείς ή το agency που είχε αναλάβει την προώθηση του website σας μέσω SEO, παραβίασε τις ορθές πρακτικές βελτιστοποίησης ιστοσελίδων. Αλλά μην απογοητεύεστε. Η Digital Bang είναι εδώ για να σας βοηθήσει να επανέλθετε, απομακρύνοντας το Google penalty στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Απομάκρυνση Google Penalty μέσω της Διαδικασίας 3 Σταδίων

Η διαδικασία που ακολουθούμε χωρίζεται σε 3 (τρία) διακριτά στάδια (steps) και εγγυάται την επιτυχή απομάκρυνση κάθε Google πέναλτυ που σχετίζεται με μη ποιοτικό backlink profile.

1. Manual Link Analysis

Αναλύουμε και αξιολογούμε χειροκίνητα (manually) ένα προς ένα όλα τα links του συνδεσμικού σας προφίλ με βάση αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που συμβαδίζουν πλήρως με τα σχετικά Google guidelines. Απορρίπτουμε τα μη ποιοτικά και διατηρούμε αυτά που προσδίδουν κύρος (authority) στην ιστοσελίδα σας και θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το visibility του website σας.

2. Bad Link Removal & Disavow

Επικοινωνούμε με τους webmasters όλων των προβληματικών (ύποπτων) backlinks ζητώντας τη διόρθωση/διαγραφή των σχετικών συνδέσμων. Καταγράφουμε την όλη διαδικασία για να ενημερώσουμε σχετικά τη Google κατά τη φάση του reconsideration request. Για όσα links δεν μπορέσουμε να επιτύχουμε τη διαγραφή τους, δημιουργούμε και υποβάλλουμε στη Google αναλυτικό disavow file προκειμένου να καλύψουμε όλες τις περιπτώσεις.

3. Reconsideration & Success

Με την ολοκλήρωση των 2 προηγούμενων σταδίων, δημιουργούμε με προσεκτικό και επαγγελματικό τρόπο το reconsideration request (αίτημα συμφιλίωσης) το οποίο και αποστέλλεται στη Google προς αξιολόγηση. Στη συνέχεια περιμένουμε την απάντηση της μέσα σε διάστημα συνήθως 2 εβδομάδων. Σε περίπτωση απόρριψης επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι την τελική αφαίρεση του πέναλτυ.

Είστε Έτοιμοι να Ξεφορτωθείτε το Penalty που σας Ταλαιπωρεί;

Συνεργαστείτε μαζί μας και δείτε την επιχείρηση σας να απογειώνεται