Blog

Affiliate Marketing: Πώς να Βγάλεις Χρήματα από το Σπίτι / Internet

Affiliate Marketing

Το Affiliate Marketing είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους, για να βγάλει κανείς χρήματα στο internet ή από το σπίτι αν προτιμάτε.

Μάλιστα, με τις κατάλληλες κινήσεις και στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να καθιερώσετε την παρουσία σας online, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό μέσο για παθητικό εισόδημα μετά από το πρώτο χρονικό διάστημα.

Αν, λοιπόν, θέλετε να κερδίσετε χρήματα από το site σας ή να βρείτε συνεργάτες που θα προωθούν το προϊόν/υπηρεσία που πουλάτε online, έτσι ώστε να αυξήσετε τους επισκέπτες και τελικά τους πελάτες σας, τότε αυτός ο οδηγός affiliate marketing θα λύσει πολλές από τις απορίες σας.

Επιπλέον, θα σας δώσει πολύ χρήσιμες συμβουλές αλλά και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε από το μηδέν και να δείτε το εισόδημά σας να μεγαλώνει μπαίνοντας σε ένα δίκτυο συνεργατών που σκοπό έχουν να αλληλοπροωθούνται και να μοιράζονται τα κέρδη τους.

Αλλά μην βιαστείτε να θεωρήσετε ότι η… “εργασία από το σπίτι μέσω internet” είναι κάτι απλό και θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη.

Αν είστε σύμφωνοι με αυτό, ακολουθήστε με…

Τι Είναι το Affiliate Marketing

Affiliate Marketing είναι ο κλάδος του marketing που στηρίζεται στη λογική της κατανομής των κερδών σε όσους προωθούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Με αυτό, όποιος προωθεί προϊόντα άλλων ανθρώπων ή εταιρειών κερδίζει μια προμήθεια από τα κέρδη.

Με το τρόπο αυτό, του δίνεται κίνητρο να προωθήσει κάποιο προϊόν που του αρέσει και θεωρεί ότι έχει αξία, ενώ ταυτόχρονα ο διαφημιζόμενος κερδίζει, αφού δημιουργεί ένα δίκτυο συνεργατών που έχουν ως στόχο την προώθηση, διαφήμιση και τελικά πώληση του προϊόντος του.

Αν, λοιπόν, θέλαμε να δώσουμε έναν περιεκτικό ορισμό του θα λέγαμε ότι:

Affiliate Marketing είναι η διαδικασία προώθησης ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας μέσω διαφόρων συμμετεχόντων, καθένας εκ των οποίων κερδίζει ένα μερίδιο των εσόδων ανάλογα με τη συμβολή του στην πώληση.

Με βάση το HUBSPOT:

Affiliate marketing is a performance-based marketing tactic in which a retailer, typically an online one, rewards a website with a commission for each customer referred via the website’s promotional activities. The website, often called an affiliate, will only get paid when their promotion results in a transaction.

Και τέλος ο PAT FLYNN μας λέει:

Affiliate marketing is the process of earning a commission by promoting other people’s (or company’s) products. You find a product you like, promote it to others and earn a piece of the profit for each sale that you make.

Affiliate Marketing

(Image source: HUBSPOT)

Ποιος Είναι ο Affiliate στο Affiliate Marketing

Affiliate είναι αυτός που προωθεί το προϊόν ή την υπηρεσία, η οποία έχει επιλεγεί.

Μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο άτομο, αλλά μπορεί να είναι και μια ολόκληρη εταιρεία. Υπάρχουν επίσης sites, τα οποία είναι εξ ολοκλήρου ή κατά ένα μέρος τους αφιερωμένα στην προώθηση προϊόντων.

Ο Affiliate προωθεί το προϊόν online με διάφορους τρόπους. Αναλυτικότερα:

 • Μπορεί να έχει ένα banner στο site του, με το οποίο να στέλνει/δρομολογεί traffic στο site του διαφημιζόμενου.
 • Μπορεί να έχει blog, στο οποίο να γράφει άρθρα που παρουσιάζουν και διαφημίζουν το προϊόν ή κάνουν έμμεσο marketing προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και tips πάνω σε αυτόν τον κλάδο.
 • Εκτός από την ιστοσελίδα ή το blog, που αποτελούν τις πιο συχνές αφετηρίες της καμπάνιας του Affiliate Marketing, η άνθιση των social media τα έχει φέρει και αυτά στο προσκήνιο, οπότε affiliate μπορεί να γίνει και κάποιος που διατηρεί σελίδα στο Facebook ή κάποιο account σε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δύο είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να θυμάται ο Affiliate:

 1. Σε όποια προωθητική ενέργεια κάνει να βάζει το affiliate link προς το διαφημιζόμενο προϊόν.
 2. Να προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες σε έναν κλάδο που τον γνωρίζει και ο οποίος είναι συναφής με το αντικείμενό του. Μόνο έτσι θα μπορέσει να δημιουργήσει περιεχόμενο που έχει αξία, να προσελκύσει κοινό και τελικά να παραπέμψει αυτό το κοινό στον διαφημιζόμενο.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ένα site με άρθρα σε θέματα, όπως γυναίκα και ομορφιά, τότε θα είναι πολύ αποδοτικό να προσθέσει ένα banner ή να γράψει κάποια advertorial για ένα προϊόν περιποίησης προσώπου, αφού το target group και των δύο είναι το ίδιο και ο ιδιοκτήτης του site γνωρίζει καλά την αγορά, μπορεί να δώσει χρήσιμες συμβουλές και τελικά μπορεί να αξιολογήσει με επάρκεια το προϊόν που παρουσιάζει.

Η γνώση που θα προσφέρει θα είναι σημαντική και το link που θα προσθέσει είναι πολύ πιθανότερο να πατηθεί/ακολουθηθεί σε σχέση με το αν προωθούσε κάποιο άσχετο προϊόν, όπως είδη κήπου.

Ποιος Είναι ο Διαφημιζόμενος στο Affiliate Marketing

Διαφημιζόμενος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε έχει ιστοσελίδα. Συνήθως, διαφημιζόμενοι είναι e-shops, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να γίνεται άμεση πώληση μέσω του affiliate marketing.

Μπορεί ο διαφημιζόμενος να θέλει να προωθήσει κάτι άλλο και να το πετυχαίνει με άλλου είδους ενέργειες.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλει περισσότερους επισκέπτες στο site του, για να αυξήσει το brand awareness, και να ανταμείβει τον affiliate για κάθε επισκέπτη που του φέρνει ή για κάθε εγγραφή στο newsletter.

Συνεπώς, το είδος του διαφημιζόμενου και η ανταμοιβή του affiliate εξαρτάται από την ενέργεια που θέλει να πετύχει ανάλογα με τους στόχους που προωθεί.

Affiliate Marketing Guide

(Image source: CJ)

Ιστορία του Affiliate Marketing

Η λογική του Affiliate Marketing, ότι δηλαδή ο διαφημιζόμενος δίνει προμήθεια στον διαφημιστή για τους πελάτες που του φέρνει, έχει πολύ μακροβιότερη ιστορία από το internet, παρόλο που αυτή η μορφή marketing είναι συνδεδεμένη στο μυαλό μας με το digital marketing και τις online πωλήσεις.

Αυτό, όμως, που έφερε ο παγκόσμιος ιστός και ουσιαστικά καθιέρωσε και απογείωσε το Affiliate Marketing είναι η ευκολία δημιουργίας και η μετρησιμότητα κάθε καμπάνιας αλλά και η δυνατότητα να χτιστεί ένα πολύ μεγάλο δίκτυο από affiliates και πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Πάντως, η πατέντα του Affiliate Marketing, όπως την ξέρουμε σήμερα, ανήκει στον William J. Tobin, ο οποίος με την ιστοσελίδα PC Flowers & Gifts είχε το 1989 την ιδέα να ανταμείψει όποιον θα κατάφερνε να στείλει επισκέπτες στο συγκεκριμένο online shop για λουλούδια και παράδοση σε οποιοδήποτε μέρος στην Αμερική.

Η επανάσταση ήρθε βέβαια το 1996 με την Amazon. Η Amazon λειτουργεί μέχρι σήμερα το δικό της Associates Program, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να ανεβάσει το link της ιστοσελίδας του και να γίνει διαφημιζόμενος ή να προωθήσει το link με κάποιο προϊόν της Amazon και να κερδίσει χρήματα.

Τα cookies βελτίωσαν κατά πολύ την αποδοτικότητα του Affiliate Marketing, αφού πλέον μπορούν να ανιχνευθούν και να αποθηκευτούν πολλές πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά και τις επιθυμίες των χρηστών online.

To 1998 δε, δημιουργήθηκαν τα πρώτα Affiliate Networks (Commission Junction και Clickbank), τα οποία παραμένουν από τα μεγαλύτερα μέχρι και σήμερα.

Ποιες Διαφημιστικές Καμπάνιες Υποστηρίζονται από το Affiliate Marketing

Οι διαφημιστικές καμπάνιες που υποστηρίζονται από το Affiliate Marketing είναι οι ακόλουθες:

 • Cost Per Click (CPC): Σε αυτές τις καμπάνιες, ο affiliate κερδίζει ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε κλικ που πραγματοποιείται πάνω στο σύνδεσμο του διαφημιζόμενου, ο οποίος βρίσκεται σε banner, κείμενο ή κάποια εικόνα. Είναι η πιο απλή μορφή καμπάνιας, γιατί βασίζεται στην επισκεψιμότητα που φέρνει ο affiliate χωρίς να δίνεται βάση στη μετατροπή της σε πωλήσεις και ως εκ τούτου αποδίδει το χαμηλότερο ποσό ανά click.
 • Cost Per Action/ Cost Per Lead (CPA/CPL): Ο affiliate πληρώνεται όταν ο επισκέπτης στη σελίδα του διαφημιζόμενου ολοκληρώσει μια ενέργεια, η οποία έχει οριστεί εκ των προτέρων. Τέτοια ενέργεια μπορεί να είναι η εγγραφή σε email list ή newsletter ή η εγγραφή μέλους.
 • Cost Per Sale (CPS): Η καμπάνια cost per sale είναι ουσιαστικά είδος της προηγούμενης, αφού ο affiliate παίρνει προμήθεια, αν γίνει μια συγκεκριμένη ενέργεια, δηλαδή online πώληση στο e-shop του διαφημιζόμενου. Πρόκειται για στοχευμένες καμπάνιες που απαιτούν υψηλό ποσοστό μετατροπής των επισκεπτών σε πελάτες (conversion rate), αλλά αμείβονται καλά.
 • Revenue Sharing (REVSHARE): Το είδος αυτό καμπάνιας Affiliate Marketing είναι δημοφιλές σε κερδοφόρες online επιχειρήσεις που δεν πραγματοποιούν απλώς συγκεκριμένες πωλήσεις, αλλά παρέχουν συνεχείς υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα τα site με τυχερά παιχνίδια. Ο διαφημιζόμενος μοιράζεται ένα ποσοστό των κερδών του με τον affiliate.
 • Cost Per Thousand (CPT): Πρόκειται για Cost Per View (CPV) καμπάνιες, στις οποίες ο affiliate αμείβεται με βάση τις εμφανίσεις μιας διαφήμισης. Επειδή η πορεία από την εμφάνιση μιας διαφήμισης μέχρι την επίτευξη πώλησης είναι πολύ μακριά με χαμηλό ποσοστό μετατροπής, η αμοιβή του affiliate γίνεται ανά χίλιες εμφανίσεις μια διαφήμισης.
 • Cost Per Install (CPI): Ειδικά για τις ιστοσελίδες που πωλούν ή παρέχουν δωρεάν software τρέχουν οι καμπάνιες CPI, στις οποίες διαφημιζόμενος είναι η ιστοσελίδα του software και ο affiliate αμείβεται με κάθε εγκατάσταση του προγράμματος.

Τι είναι τα Referrals

Η αύξηση του ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και η γιγάντωση του internet έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία affiliate δικτύων, τα οποία φέρνουν σε επαφή τους διαφημιζόμενους με τους affiliates.

Πολλές εταιρείες που αναλαμβάνουν το Affiliate Management συνεργάζονται με τέτοια δίκτυα ή έχουν το δικό τους network.

Στόχος αυτών των δικτύων είναι να συγκεντρώσουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό διαφημιζόμενων και affiliates και τελικά να αυξήσουν την επιρροή τους προσελκύοντας νέους συνεργάτες.

Πολύ σημαντικοί για αυτά τα δίκτυα είναι και οι super affiliates, οι affiliates δηλαδή που καταφέρνουν να πετύχουν ένα αυξημένο ποσοστό κλικ και μετατροπών στο διαφημιζόμενο και τελικά να έχουν τα αποτελέσματα εκατοντάδων ή και χιλιάδων μικρότερων affiliates.

Στα πλαίσια αυτού του ανταγωνισμού ανάμεσα στα affiliate networks, έχουν καθιερωθεί τα Referrals, δηλαδή προγράμματα παραπομπής και σύστασης.

Αυτά τα προγράμματα λειτουργούν δίνοντας κίνητρο στους affiliates να προτείνουν άλλους affiliates ή διαφημιζόμενους στο εν λόγω δίκτυο.

Το κίνητρο που τους δίνεται είναι συνήθως κάποια επιπλέον αμοιβή, ενώ ο στόχος πίσω από αυτή την σύσταση και ανταμοιβή είναι η δημιουργία δικτύων που έχουν συνάφεια.

Η συνάφεια μεταξύ των διαφημιζομένων και των affiliates, όπως για παράδειγμα όταν μια ιστοσελίδα με είδη γάμου έχει link για μια ιστοσελίδα  φωτογραφίσεων γάμου, έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποδοτική όχι μόνο στην πιθανότητα να πατηθεί ο σύνδεσμος αλλά και στο ποσοστό μετατροπής των επισκεπτών σε πελάτες.

Affiliate Marketing για Αρχάριους

Έχετε κι εσείς ένα site, από το οποίο θέλετε να βγάλετε χρήματα προωθώντας προϊόντα και υπηρεσίες διαφόρων διαφημιζόμενων online;

Ή μήπως σκέφτεστε να ξεκινήσετε τελείως από το μηδέν, να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα μόνοι σας και να καταφέρετε να κερδίζετε χρήματα μέσω του Affiliate Marketing;

Για να γίνετε affiliate, πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένα βήματα, τα οποία είναι πολύ απλά και μπορεί να τα κάνει ο οποιοσδήποτε.

Τα βήματα αυτά είναι τα ακόλουθα:

 1. Δημιουργήστε ένα site ή ένα blog για έναν κλάδο, τον οποίο γνωρίζετε καλά, έχετε κάνει την έρευνά σας και ξέρετε ποιο είναι το target group σας, τι θέλουν και τι αναζητούν οι χρήστες.
 2. Διαλέξτε το affiliate πρόγραμμα, το οποίο θα σας φέρει σε επαφή με χιλιάδες διαφημιζόμενους, οι οποίοι μέσα από διάφορες καμπάνιες μοιράζονται τα κέρδη τους με τους affiliates. Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα, τα οποία μπορείτε να βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο Google. Για παράδειγμα, το WPX Hosting είναι ένα από τα affiliate προγράμματα που συμμετέχω προσωπικά. Σημασία στην επιλογή του σωστού προγράμματος είναι να εξετάσετε και κάποιες ακόμα παραμέτρους, όπως η υποστήριξη που παρέχει το πρόγραμμα στους αρχάριους affiliates και η δυνατότητα επικοινωνίας που παρέχει με τον Affiliate Manager, για να λυθούν τυχόν προβλήματα και δυσκολίες.
 3. Επιλέξτε τι θέλετε να προωθήσετε. Καλό είναι να διαλέγετε προϊόντα και υπηρεσίες από εταιρείες που έχουν καλή φήμη και υποστήριξη πελατών. Αν θέλετε να καθιερωθείτε ως affiliate, δεν θα σας βοηθήσει το να έχετε ως μοναδικό κριτήριο την αμοιβή αλλά και το να πιστεύετε στην αξία αυτού που προωθείτε.
 4. Αφού κάνετε sign up στο affiliate program και διαλέξετε το προϊόν που θέλετε να προωθήσετε, θα πρέπει να δημιουργήσετε εξαιρετικό περιεχόμενο για το site σας σε σχέση με το προϊόν αυτό. Η μόνη ελπίδα να ξεχωρίσει κανείς από τον ανταγωνισμό, να αναδειχθεί ως affiliate και να καταφέρει να στείλει επισκέπτες και πελάτες στον διαφημιζόμενο είναι να ξέρει τι να προσφέρει στο χρήστη. Χρήσιμα άρθρα πάνω στον τομέα σας, διασκεδαστικά αλλά και εκπαιδευτικά videos, podcasts, προσεγμένες φωτογραφίες και infographics είναι απαραίτητα. Γενικά, θα πρέπει να στηριχθείτε πάνω στις βασικές αρχές του content marketing και του copywriting, για να γράφετε ενδιαφέροντα κείμενα που προσελκύουν την προσοχή του αναγνώστη, ενώ απαραίτητη είναι και η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μέσω SEO, έτσι ώστε να εμφανιστεί σε υψηλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης, να το βρίσκουν εύκολα οι χρήστες και να κερδίσετε μεγάλη επισκεψιμότητα.
 5. Τοποθετήστε το link του διαφημιζόμενου σε banner, στα άρθρα σας και στις φωτογραφίες και γενικά προωθήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να οδηγήσετε περισσότερους χρήστες σε αυτό και να κερδίζετε περισσότερα χρήματα.

Πού & Πώς Μπορείτε να Χρησιμοποιήσετε τα Affiliate Links για Μεγαλύτερα Κέρδη

Η επιτυχία στο Affiliate Marketing έρχεται αφενός όταν ο affiliate δρα στον κλάδο που γνωρίζει καλά και αγαπάει και αφετέρου όταν προωθεί το affiliate link παντού.

Όσο πιο πολλοί χρήστες το δουν και το πατήσουν, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνουν πελάτες και ο affiliate να κερδίσει χρήματα.

Το affiliate link μπορεί, για παράδειγμα, να μπει:

 • Σε banner στο site σας. Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για άμεση διαφήμιση.
 • Σε άρθρο στο site σας, το οποίο είτε προωθεί άμεσα το προϊόν/υπηρεσία είτε παρέχει χρήσιμες συμβουλές και tips κερδίζοντας το engagement του αναγνώστη.
 • Σε guest blog post. Το ζητούμενο είναι να έρθετε σε επαφή με άλλα sites στον κλάδο σας, να ανταλλάξετε συνδέσμους και να τους ζητήσετε να δημοσιεύσουν άρθρα σας, τα οποία θα περιέχουν το affiliate link. Πιθανό να σας ζητήσουν να κάνετε κι εσείς το ίδιο για αυτούς.
 • Σε κατάλογο με άρθρα. Το άρθρο με το affiliate link μπορεί να μπει σε site που δέχεται δωρεάν άρθρα, όπως στα My Articles και EzineArticles για τα ελληνικά καθώς και στους διεθνείς καταλόγους wArticles και ArtcileDir.
 • Στα social media. Τα άρθρα σας αλλά και το affiliate link μπορείτε να το προωθήσετε στο προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στα social media, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε groups, στα οποία θα προσκαλέσετε τους φίλους σας και θα κάνετε διάφορα ενδιαφέροντα posts προωθώντας ταυτόχρονα το affiliate link. Το βασικό είναι να μην κάνετε άμεση διαφήμιση, αλλά να δώσετε αξία και περιεχόμενο στο group, το οποίο θα ωφελεί τα μέλη του, θα κερδίζει τη συμπάθειά τους και τελικά θα τα κάνει μόνα τους να αναζητούν το σύνδεσμο, για να κατευθυνθούν στο προϊόν.
 • Στην υπογραφή σας στα emails που στέλνετε.
 • Στο YouTube. Μπορείτε να φτιάξετε προσεγμένα videos, στο τέλος των οποίων θα βάλετε το link. Τα videos, τα οποία επίσης κινούνται στη λογική του έμμεσου marketing, μπορείτε να τα προωθήσετε και στο site σας ή στα social media. Πάντως, το video marketing είναι αυτή τη στιγμή από τις πλέον ανερχόμενες μορφές marketing και θα μας απασχολήσει στο μέλλον, αφού το YouTube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης μετά το Google.
 • Σε blog comments. Βρείτε blogs και άρθρα συναφή με αυτό που προωθείτε και προσθέστε ένα χρήσιμο σχόλιο με το affiliate link, αρκεί να μην είναι απευθείας διαφήμιση.
 • Σε e-book. Αν γνωρίζετε πραγματικά καλά το προϊόν, την υπηρεσία και γενικά τον κλάδο στον οποίο ανήκουν αυτά που προωθείτε, τότε μπορείτε να γράψετε ένα e-book και να το προσφέρετε στο site σας με free download. Ελέγξτε ότι το link κλικάρεται μέσα στο PDF του e-book. Ο αναγνώστης του βιβλίου είναι πολύ πιθανό να το πατήσει αλλά και να το προτείνει σε φίλους του.

Πώς να Δημιουργήσετε μια Επιτυχημένη Affiliate Καμπάνια

Συνοψίζοντας, τα βασικότερα tips που πρέπει να θυμάστε, για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη affiiate καμπάνια είναι τα παρακάτω:

 • Διαλέξετε το σωστό affiliate program που μπορεί να σας φέρει σε επαφή με πολλούς διαφημιζόμενους και να σας προσφέρει υποστήριξη.
 • Αποφασίστε με προσοχή τι θα προωθήσετε, αφού πρέπει να το γνωρίζετε καλά.
 • Δημιουργήστε χρήσιμο περιεχόμενο στο site σας σε διάφορες μορφές, όπως άρθρα, infographics και videos. Το πρωτότυπο και ξεκάθαρο περιεχόμενο είναι αυτό που θα φέρει επισκέπτες στο site σας και θα τους τραβήξει την προσοχή.
 • Βάλτε το affiliate link παντού.
 • Ελάτε σε επαφή με άλλα sites και blogs στον ίδιο κλάδο με εσάς.
 • Κάντε SEO στο site σας, για να κερδίσετε επισκεψιμότητα.
 • Αυξήστε την επιρροή σας στα social media.
 • Να είστε συνεπείς σε ό,τι κάνετε, δημοσιεύοντας περιεχόμενο σε τακτική βάση και έχοντας ένα πλάνο. Η επιτυχία δεν θα έρθει αμέσως, αφού χρειάζεται προσπάθεια για αρκετό χρόνο. Το να μην τα παρατήσετε και να παραμείνετε ενεργοί σύντομα θα ανταμειφθεί και θα αρχίσετε να βγάζετε χρήματα.

Εταιρίες Affiliate Marketing στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, το Affiliate Marketing βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού υπάρχει μεγάλο πεδίο ανάπτυξης.

Τα πιο γνωστά ελληνικά affiliate networks είναι το Linkwise και Forestview.

Affiliate Marketing Guides

Αν το άρθρο αυτό σας άνοιξε την όρεξη να δοκιμάσετε την τύχη σας με το Affiliate Marketing, στους συνδέσμους που ακολουθούν θα βρείτε κάποιες επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες:

Affiliate Marketing Blogs

Σε συνέχεια των παραπάνω οδηγών, ακολουθούν 10 affiliate marketing blogs από επαγγελματίες με τεράστια εμπειρία στο χώρο που ίσως θα ήθελες να κάνεις bookmarked:

 1. Pat Flynn (Smart Passive Income Blog)
 2. John Chow
 3. Matthew Woodward
 4. Luke Kling (Luke Peer Fly)
 5. Shawn Collins (Affiliate Marketing Blog)
 6. Missy Ward
 7. Charles Ngo
 8. Zac Johnson
 9. Mobidea Academy
 10. I Am Attila

Affliate Marketing – Στο Δια Ταύτα

Συμπερασματικά, θα ήθελα να και πάλι να τονίσω ότι το Affliate Marketing δεν είναι η εύκολη λύση για κάποιο έξτρα εισόδημα, η απάντηση στα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει κάποιος ή ένας απλός τρόπος να βγάλετε χρήματα από το internet.

Αν το προσεγγίσετε με τη λογική της αρπαχτής, καλύτερα μην χάσετε το χρόνο σας!

Αν όμως γίνει με όρεξη, συνέπεια και εστιάζοντας στη διάθεση ποιοτικού και χρήσιμου περιεχομένου, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι πολύ ικανοποιητικά και για πολλούς η διέξοδος από το 9-5 ωράριο!

Αν σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσετε μην ξεχάσετε να μου το πείτε στα σχόλια που ακολουθούν! Αν πάλι όχι, θα με ενδιέφερε να μάθω τους λόγους.

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
newest
oldest most voted
Inline Feedbacks
Εμφάνιση όλων
Valia Bechlivani

Πολύ ωραίο άρθρο, Ευχαριστούμε ιδιαίτερα βοηθητικό !!

ΜΑΡΙΝΤΙΝΑ

Βοήθησε πραγματικά το άρθρο σου ήταν Τέλειο! Thanks